Lazerle Labioplasti Yaptıranlar

tarafından
192
Lazerle Labioplasti Yaptıranlar

İç dudaklarda deformasyon, sarkma, aşırı düzeyde koyulaşma, asimetri ve benzeri problemlerin tedavisi için labioplasti ameliyatına ihtiyaç duyulur. Bu ameliyat genelde cerrahi yöntemlerle gerçekleştirilir. Cerrahi operasyonda belli dokular çıkarılarak farklı tekniklerle dikiş atılır ve böylelikle iç dudaklar istenilen görünüme ulaştırılır.

Ancak labioplasti ameliyatı için tek seçenek cerrahi değildir. Lazer vasıtasıyla da labioplasti yapılması mümkündür. Lazer cihazları yoğun enerjiye sahip bir ışık demeti üretir ve bunu, kesilmesi gereken dokuya gönderir. Bu sayede; ablasyon (yıkım),koagülasyon (kanamayı durdurma),vaporizasyon (buharlaştırma), cerrahi kesme gibi işlemler lazerle yapılabilir.

Lazer ile yapılan bu ameliyatlarda fazla dokular metzenbaum makas kullanılarak değil lazer sayesinde kesilir. Ardından yine lazer yöntemiyle dikilir. Hangi yöntemin daha doğru olduğu hastadan hastaya değişir. Her yöntemin kendi içerisinde çeşitli avantajlarından ve dezavantajlarından söz edebiliriz. Örneğin, lazerle labioplasti operasyonunda kanama son derece az, operasyon süresi de kısadır. Fakat lazer kesisi uygulanan bölgede doku hasarı oluşacağı için iyileşme süreci biraz daha uzun sürebilir. Muhtemel riskler ve labioplasti fiyat konusunu doktorunuzla görüşmelisiniz.