Kızlık Zarı Dikimi Ne Kadar Sürer?

tarafından
295
Kızlık Zarı Dikimi Ne Kadar Sürer?

Evlilik dışı ilişkinin ardından pişman olan kadınlar çareyi kızlık zarı dikimi ameliyatında bulur. Cinsel ilişki, mastürbasyon veya farklı bir nedenle bekâretini kaybeden kadınlar, ilişkiye girdikten sonra kanama gerçekleşmesi ve bâkire olduğunun anlaşılmaması için bu yola başvurur.

Geçici ve kalıcı olmak üzere iki ayrı himenoplasti operasyonundan söz edebiliriz. Eğer yakın tarihte evlenecekseniz ve gerdek gecesi kanamanız olmasını istiyorsanız geçici kızlık zarı dikimi sizin için uygundur. Uzun süre cinsel ilişkiye girmeyi düşünmüyorsanız kalıcı kızlık zarı ameliyatı yaptırabilirsiniz. Kalıcı kızlık zarı operasyonu genellikle 20-25, geçici kızlık zarı dikimi ise 10-15 dk sürer. Geçici dikim işleminde vajen girişi daraltılır ve bir dikiş atılır. Böylelikle cinsel birliktelikte kanama meydana gelmesi sağlanır. Dikiş materyali olarak yumuşak, ince ipliklerden faydalanılır. Kalıcı kızlık zarı dikiminde ise uygulanan dikiş yıllar boyu kalıcılığını devam ettirebilir. Bu operasyonda vajen içerisinden doku alınır veya flep kaldırma işlemi yapılır.

Hastayı muayene etmeden kızlık zarı dikimi fiyatı hakkında kesin bilgi verilebilmesi mümkün değildir. Bununla birlikte fiyatların genellikle 4000 TL’den başladığı söylenebilir.